Logotyp, klicka för att komma till startsidan
"Följ med oss på natur- och kulturupplevelse på Hälsingeskogen."
English
  • aventyr-i-djupa-skogen
  • Studentbal Woxnabruk_20150529_0015
  • IMG_9961
  • slide_vintertur_facklor

Våra anläggningar

Orbaden

I Vallstabyn nära Orbaden kör vi under vintertid. Här har vi vår gård där vi bor med hästar och kattor, när snön ligger. Vi kör på hästplogade vägar och visar Er lite av omgivningen, innan vi välkomnar våra gäster in i vallstugan som hör till gården. Den flyttades hit för ca 80 år sedan. Roger har timrat ut den så att vi får plats med ca 22 gäster.

Logi i Orbaden
Sommartid hyr vi ut timmerstugan som boende för 1-5 personer. Då har vi flyttat till vår sommaranläggning och våra gäster har stugan för sig själva här i tystnaden med vackra promenadvägar och gångavstånd till Orbadens kilometerlånga sandstrand.

Vi rekommenderar även boende på vackra Orbaden konferens & spa som vi har ett nära samarbete med. Här kan Ni äta god mat, sova i sköna sängar i vackra rum och njuta av naturen och stranden.

Björnmyra – mitt i den vilda Hälsingeskogen

Centralt – mitt i skogen har vi vår sommaranläggning, finnbosättningen Björnmyra. Här bor vi under barmarksperioden, maj – oktober. Här har vi ingen elektricitet och tystnaden är fantastisk. Våra anrika timmerhus grupperar sig där skogen öppnar sig. Vi välkomnar Er på ett skogsäventyr innan vi kliver in i storstugan/ eldpallkojan/ logen för att äta. Här finns det plats för 8- 90 personer.

Logi på Björnmyra
Under sommaren kan vi erbjuda boende på Björnmyra i:

  • Björnmyras grindstuga – En mysig liten timmerstuga för 1-2 personer med dubbelsäng framför öppna spisen. Här bor Ni ostörda i skogens tystnad.
  • Tur o Tons eldpallkoja för 1-12 personer. Långt från allt som kan störa kan Ni umgås framför brasan i den mysiga eldpallkojan och njuta av uppfriskande skogsvandringar.

Vi rekommenderar även boende på vackra Orbaden konferens & spa som vi har ett nära samarbete med. Här kan Ni äta god mat, sova i sköna sängar i vackra rum och njuta av naturen och stranden.

Bildgalleri

Turer med häst och vagn/släde för hela familjen


Boka boende, Tur o Ton rekommenderar

Maria och Roger Svärd målad i akvarell

Referenser

"Vilken dag! Tack för en härlig upplevelse, otroligt generöst och varmt! Kommer tillbaka"
Hanna Hedlund, Belse / Stockholm

"Blev helt hänförd av slädtur, musik, spark tillbaka. Vill komma åter och uppleva denna natur och gästfria människor. Svårt att bryta upp och återgå till det stressiga livet i Stockholm."
Lena och Mats, Stockholm

Fler referenser