Logotyp, klicka för att komma till startsidan
"Följ med oss på natur- och kulturupplevelse på Hälsingeskogen."
English
  • aventyr-i-djupa-skogen
  • Studentbal Woxnabruk_20150529_0015
  • IMG_9961
  • slide_vintertur_facklor

Filosofi och vision

upplevelse-familj

Filosofi

När tiden rusar behövs en motvikt. Hos oss hyllas långsamhetens lov i tystnaden på trolska Hälsingeskogen. Äventyr och stillhet, hästar och naturnära upplevelser, välsmakande hälsingedelikatesser och musikunderhållning i skön förening. Här känns naturen ända in i själen – och här lever berättelserna från förr bakom varje knut och i skogens varje andetag.

Vi lovar dig en upplevelse för alla sinnen, ett stort kliv ut ur vardagen och avslappnade axlar – i ett stilla äventyr du sent ska glömma.

Vi verkar för bygden och skogen – i hållbarhet.

Genom att köpa mathantverk av lokala producenter stödjer vi vår region. Återbruk är ett nyckelord.  Med respekt och kunskap görs gamla saker om  och används på ett nytt sätt. Lador, fällar, berättelser,  filtar, musiken, hästredskap, porslin, dukar etc.

Vi återanvänder så mycket vi kan i verksamheten. Genom eftertanke och respekt nöter vi inte på naturen som ju ska finnas kvar och avnjutas av kommande generationer.

Vår vision

”Är att överlämna en välmående  och bra värld  till våra barnbarn. En värld i samklang där respekten för allt levande,  genomsyrar alla handlingar.  En värld  där mänskligheten lever gott tillsammans,  djupt förtrogna med och inom de ramar som ekosystem och moder jord oss givit”


Med hjälp av hästar, musik och skogens livgivande energi och tystnad skapar vi värmande möten och tidlösa stunder att minnas.

En glimt av framtiden?

Turer med häst och vagn/släde för hela familjen


Boka boende, Tur o Ton rekommenderar

Maria och Roger Svärd målad i akvarell

Referenser

"Vilken dag! Tack för en härlig upplevelse, otroligt generöst och varmt! Kommer tillbaka"
Hanna Hedlund, Belse / Stockholm

"Blev helt hänförd av slädtur, musik, spark tillbaka. Vill komma åter och uppleva denna natur och gästfria människor. Svårt att bryta upp och återgå till det stressiga livet i Stockholm."
Lena och Mats, Stockholm

Fler referenser